JONGEREN

Sociaal beheer • Taal • Jeugd • Ouderen • Buurtcoaches• Activering •
Financiële ondersteuning • Mantelzorg

JONGEREN

Opvoeden is ingewikkeld

Kinderen worden snel groot en dit gaat soms gepaard met een dwarse en opstandige houding. Ouders komen vaak in de knel met de opvoeding van hun kinderen en ze zijn bang dat ze met de ‘verkeerde vrienden’ omgaan. Soms kan dan een gesprek met een professional in de wijk op een simpele manier handvatten bieden voor de toekomst.
De jongerencoaches van wmoradar ondersteunen de jongerne in de wijk bij hun doelen, vragen en ambities.

INZET TEAM JEUGD

Spreekuren

Op verschillende locaties zijn er spreekuren voor jongeren van 14 t/m 27 jaar. Je kunt tijdens deze spreekuren in gesprek gaan met de jongerencoaches van wmo radar over uiteenlopende zaken die jou bezig houden. Voor het organiseren van activiteiten voor jezelf of anderen in de wijk. Voor vragen over school, werken, wonen en geld.
Heb je schulden of wil je beter leren omgaan met je geld? Heb je vragen over opleiding en/of werk? Gaat het thuis niet lekker? Of zit je je zelf dwars door onzekerheid of boosheid? Er is altijd een luisterend oor voor vragen over seksualiteit, gamen, geloof, liefde, emoties, mantelzorgers, alcohol en drug, sexting, eenzaamheid, pesten, social media, LHBTI+ en andere zaken waar je tegen aanloopt of vragen over hebt.

Binnen wandelen bij een spreekuur kan een begin zijn, maar misschien heb je behoefte aan verdere coaching. Dit kan onder begeleiding van een van onze jongerencoaches. Samen gaan jullie aan de slag om jou hulpvraag in kaart te brengen en de passende coaching hierbij te krijgen. Afhankelijk van je hulpvraag gaat de coach samen met jou aan de slag of helpt jou passende hulp te vinden. De coach blijft in contact met jou en jij blijft de regisseur van je eigen hulpvraag.

Talentontwikkeling

Vind jij dat er meer activiteiten nodig zijn in jouw wijk en wil je voor jou en je leeftijdsgenoten activiteiten organiseren? Of wil je juist voor jongere kinderen of andere bewoners in jouw wijk activiteiten gaan organiseren? Heb je enkel een idee en weet je niet waar je moet beginnen of heb je al een volledig plan en enkel ondersteuning nodig bij de puntjes op de i? Wil je meedenken met de stad en samen met anderen een jeugdraad vormen?
De jongerencoaches kunnen je bij al deze uitdagingen ondersteunen. Wil jij ontdekken wat je eigen talenten zijn, deze verder ontwikkelen en laten zien wat je allemaal in je mars hebt.

De jongerencoaches kunnen je op verschillende manieren ondersteunen. Je kunt je aanmelden voor de jongeren klussendienst waar je tegen een zakcentje klussen doet in de wijk. (vanaf 15 jaar) Ook kun je aansluiten bij de powerklas, een huiswerkklas waar het niet alleen draait om huiswerk, maar waar jouw talenten en persoonlijke groei centraal staan. (8 t/m 14 jaar) Daarnaast kunnen de talentcoaches in samenwerking met verschillende partners passende trainingen organiseren waarbij talentontwikkeling en het aanleren van nieuwe vaardigheden centraal staan.

Voorlichting

Samen met partners in Rotterdam kan het team Jeugd van wmo radar over verschillende onder-werpen voorlichting geven aan zowel kinderen en jongeren als ouders, verzorgers en opvoeders. Een uitgebreid overzicht van deze onderwerpen vind je aan de binnenzijde van deze folder.

Samen met Indigo kunnen er trainingen, voorlichtingen en bijeenkomsten worden georganiseerd voor ouders en kinderen met aandacht voor weerbaarheid en psychische gezondheid. Denk aan omgaan met stress voor zowel kinderen als ouders. Of omgaan met agressie of angst, of het versterken van je weerbaarheid en je sociale vaardigheden voor kinderen. Ondersteuning voor ouders met psychische problemen, maar ook ondersteuning voor hun kinderen. Ondersteuning voor kinderen in echtscheiding situaties. Trainingen voor ouders met pittige kinderen die wat extra opvoedondersteuning willen. Van alles om als kind of ouder extra ondersteuning te krijgen zodat
jij weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Samen met het CJG geven we voorlichting aan ouders over onder andere de volgende onderwerpen:
• opvoeding

• omgang gedrag van kinderen (huilen/driftbuien)

• gezonde voeding

• omgang puberteit

• mediagebruik door jongeren

• seksualiteit

Staat het thema waar jij over wilt praten er nog niet tussen? Neem contact met ons op en samen met ons netwerk onderzoeken we of we maatwerk kunnen leveren op het onderwerp of thema.

Jeugd en gezin (opvoedondersteuning)

Opvoeden is een belangrijke uitdaging die er voor elk kind en elke ouder weer anders uitziet, met andere vragen en andere behoeftes. Wij kunnen samen met ouders bijeenkomsten organiseren die helpend kunnen zijn in het beantwoorden van deze vragen en aansluiten bij de behoeftes. Daarnaast hebben we het (online) opvoedplatform ’ouders onder elkaar’. Waar ouders/opvoeders in gesprek kunnen gaan met professionals, over allerhande opvoedthema’s.

Verhalen uit de praktijk

Buitenspeeldag BoTu 2021

Ik ben Yasmine en sinds september 2020 werkzaam als jongerencoach in het gebied Delfshaven. Voor Nationale Buitenspeeldag heb ik in Bospolder-Tussendijken leuke pleinactiviteiten georganiseerd in samenwerking met TOS. De activiteiten bestonden uit een voetbalspel, basketbalspel en een wateractiviteit.

Het was mijn eerste zelf georganiseerde activiteit. Ik was in de eerste instantie bang dat de opkomst klein zou zijn of dat het geen geslaagde activiteit zou zijn. Guess what…. het werd een groot succes! De kinderen van Bospolder hebben die dag enorm genoten en ook ik had het naar me zin. Soms is het de kunst om dingen gewoon op je af te laten komen en in jezelf te geloven.

Delfshaven

Peggy

“Ik ben Domein coördinator in Delfshaven“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 27 97 94 18
Email
PManikus@wmoradar.nl
Instagram

Irene

“Ik ondersteun jongeren bij hun eigen doelen, hulpvragen, activiteiten of initiatieven.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 83 03 47 09
Email
ialamimerouni@wmoradar.nl
Instagram
@irene_wmoradar

Sandra

“Kinderen en ouders kunnen bij mij terecht voor opgroei- en opvoedvragen. Op het platform Opvoeden EnZo Delfshaven kunnen ouders elkaar vinden.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 50 24 33 07
Email
svdassem@wmoradar.nl
Instagram
@sandra_wmoradar

Mariëlle

“Ik ben AAN voor al jou vragen/ ideeen/ en ontdekken van je Talenten.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 31 69 27 66
Email
mbuter@wmoradar.nl
Instagram
@marielle_wmoradar.nl

Randy

“Ik ondersteun jongeren bij hun eigen doelen, hulpvragen, activiteiten of initiatieven.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 18 20 84 00
Email
revora@wmoradar.nl
Instagram
@randy_wmoradar

Labinot

“Bij mij kan je jezelf zijn. Zie mij als een escaperoom.“.

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 55 34 33 92
Email
Iilazi@wmoradar.nl
Instagram
@labinot_wmoradar

Simone

“Ik ben jongerencoach in Delfshaven“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 13 12 09 96
Email
sklink@wmoradar.nl
Instagram

Mauro

“Ik ben werkzaam als Jongerencoach in Delfshaven! Heb jij hulp nodig met wat dan ook, of wil je gewoon met iemand een praatje maken? Ik ben er voor je. “

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 18 30 15 00
Email
mkloppert@wmoradar.nl
Instagram
@Mauro_wmoradar

Hilda

“Ouders bij mij terecht met vragen over opvoeding & ik ben aandachtsfunctionaris HG/KM en LHBTI+.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 40 03 95 71
Email
HvReeuwijk@wmoradar.nl
Instagram
@hilda_wmoradar

Toetie

“Ik ondersteun jongeren bij hun eigen doelen, hulpvragen, activiteiten of initiatieven. “

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 83 06 94 16
Email
tdasilva@wmoradar.nl
Instagram
@toetie_wmoradar

Vincent

“Ik werk projectmedewerker voor Powerklas, onze naschoolse activiteit voor de Jeugd van de bovenbouw van de basisschool.“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 40 50 85 86
Email
vincentwartena@wmoradar.nl
Instagram
@vincentwartenawmo

Nikki

“Ik werk als jongerencoach in Schiemond, Oud-Mathenesse en Spangen“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 20 91 34 44
Email
NOppelaar@wmoradar.nl
Instagram
@nikki_wmoradar

Kerensa

“Ik werk als jongerencoach in Delfshaven en ik sta voor jou klaar!“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 11 10 28 22
Email
KTimar@wmoradar.nl
Instagram
@kerensa_wmoradar

Miranda

“Ik ben de nieuwe jongerencoach van Delfshaven”

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 22 33 40 75
Email
mirandamaassen@wmoradar.nl
Instagram
@miranda_wmoradar

Loanne

“Ik ben jongerencoach van Delfshaven.”

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 12 22 90 53
Email
LNanninga@wmoradar.nl
Instagram
@loanne_wmoradar

Bouchra

“Ik werk als jongerencoach in Delfshaven. Ik kan je helpen met allerlei hulpvragen!“

Locatie
Delfshaven
Mobiel
06 81 37 58 93
Email
baarroudi@wmoradar.nl
Instagram
@Bouchra_wmoradar