BUURTCOACHES

Sociaal beheer • Taal • Jeugd • Ouderen • Buurtcoaches• Activering •
Financiële ondersteuning • Mantelzorg

BUURTCOACHES

De buurtcoach is de ingang van wmo radar voor bewoners en het netwerk. De buurtcoach is het bekende gezicht voor bewoners in de wijk door bereikbaar te zijn en veel aanwezig te zijn de wijk. Het netwerk kan bij de buurtcoach terecht voor vragen en afstemming en tevens is de buurtcoach vaak de verbinder van het netwerk met de andere domeinen binnen wmo radar.

 

 

De buurtcoach, stap verder waar geen dag het zelfde is….

In Rotterdam is geen mens hetzelfde. Afkomst, portemonnee, talent, karakter. Alles verschilt. Als buurtcoach ga je werken in een wijk met deze hele verschillende mensen. Sommige van hen hebben een duwtje nodig om een stap verder te komen naar een mooiere toekomst in hun wijk. Wil jij dat duwtje geven? De buurtcoach van wmo radar gaat met bewoners ouder dan 27 jaar in gesprek over hoe het met hun gaat. Dat is bij hen thuis, bij iemand aan de deur, in een Huis van de Wijk of gewoon op straat.

De buurtcoach probeert er achter te komen waar een bewoners vastloopt of waarin hij of zij zich verder wil ontwikkelen. De buurtcoach verwijst volgens door naar een programma van wmo radar of een organisatie in de wijk. Denk daarbij aan taalcursussen, financiële ondersteuning, trainingen voor digitale vaardigheden, vrijwilligerswerk of een initiatief om de buurt te verbeteren.

Een buurtcoach heeft heel veel contact met bewoners en organisaties in de wijk om te horen hoe het gaat. Denk aan huisartsen, wijkverpleegkundigen, maar ook speeltuinen, seniorencomplexen of buurtkamers die door bewoners worden gerund. Samen met hun ben je de ogen oren van de wijk en wissel je signalen met elkaar uit. Uiteindelijk help jij bewoners van een wijk een stap verder naar een betere toekomst.

Kan je goed luisteren, vind je het mooi om contact te hebben met mensen en wil je werken in een buurt waar een dag nooit hetzelfde is? Informeer dan bij ons voor de functie buurtcoach.

 

Een deeltaak van de buurtcoach is mantelzorg.

Zorgen voor een naasten doen we vaak. Uit betrokkenheid of liefde voor degene. Als dat meer is dan verwacht mag worden, noemen we dat mantelzorg. Wmo radar ondersteunt mantelzorgers. Wij organiseren bijeenkomsten waar mantelzorgers verhalen met elkaar kunnen delen.

Wij merken dat mantelzorgers daar behoefte aan hebben. Zo merken mantelzorgers dat zij er niet alleen voor staan. Verder organiseren wij informatieve bijeenkomsten over regelingen en voorzieningen voor mantelzorgers, waar men vaak niet bekend mee is.

GALLERIJ

Eric de Voghele

Eric de Voghele

Buurtcoach

Mijn motto:
‘Niet lullen, maar poetsen’

T: 06 11 31 38 66
E:  EDevoghele@wmoradar.nl

Gebied
Delfshaven
Je kunt bij mij terecht voor
Contacten met de wijkbewoners en de wijknetwerkpartners.

Medewerkers

Studenten

Vrijwilligers

Gezinnen